Ladataan... Ladataan...

Punainen makkarakastike

Valmistusaineet 8:lle
150 g Sipuli
150 g Omena, ulkomainen, kuorittu
3 kynsi Valkosipuli
1 dl Rypsiöljy
500 g Paseerattu tomaatti
400 g Valkoinen papu tomaattikastikkeessa
2 dl Vesi
2 tl Basilika kuivattu
0.5 tl Mustapippuri
500 g HK Sininen lenkki kevyt
3 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Kuullota silputtua sipulia ja makeaa omenaa öljyssä hetken aikaa. Lisää tomaattimurska ja hauduta 5-10 minuuttia. Lisää valkoiset pavut tomaattikastikeessa tai joku muu papusekoitus (esim. kidneypavut chilikastikkeessa) sekä vettä kastikkeeseen. Mausta mustapippurilla ja basilikalla tai yrttiseoksella. Purista joukkoon valkosipulit. Anna hautua 5 minuuttia.

Leikkaa kuorittu makkara viipaleiksi tai paloiksi ja lisää ne kastikkeeseen. Kuumenna, mutta älä keitä pitkään, sillä kevytmakkara menettää silloin makuaan. Ripottele pinnalle persiljaa tai muuta tuoretta yrttiä.

Vinkki

Nauti lisukkeeksi keitettyjä perunoita tai täysjyväpastaa sekä maustekurkulla mehevöitettyä jäävuorisalaatia.

Yksi annos sisältää 295 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":176,"alcohol":0,"protein":41,"carbohydrates":78},"weight":{"fat":18.18,"alcohol":0,"protein":9.42,"carbohydrates":18.22,"saturated_fat":2.75,"sugar":8.58,"fibre":3.97,"salt":2.06},"percent_raw":{"fat":0.5967514111103497,"alcohol":0,"protein":0.13744997800146874,"carbohydrates":0.26579861088818146},"percent":{"fat":60,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":27},"total":{"kcal":295,"weight":63.18,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":251.14},"item_type":"recipe","recipe_id":1024104,"servings":8}}

 
Sulje