Paloittele kuoritut punajuuret ja lanttupala muita pienemmiksi ja perunat ja kesäkurpitsa suuremmiksi lohkoiksi (kypsymisajan mukaan). Lisää kaikki kasvikset, laakerinlehdet, öljy ja kasvisliemikuutiot 1 litraan vettä ja keitä pehmeiksi. Kypsymisaika riippuu vuodenajasta, talvella ja keväällä varastojuuresten kestää kypsyä pidempään.
Poista laakerinlehdet ja soseuta kasvikset. Lisää vettä halutun sakeuden mukaan. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla tai yrttisuolalla. Laita keiton pinnalle vähän viipaloituja herkkusieniä ja rucolaa.
Punajuuri-kasvikeittoon saat proteiinilisää ja vaihtelua lisukkeilla. Keiton päällä maistuvat esim. vähärasvaiset raejuusto, fetajuustokuutiot, maustettu kevytranskankerma tai fraiche, Auramurut 17 %, kevytchevrejuustoviipale, kevytjuustoraaste, vähärasvainen leikkele esim. palvi- tai parmankinkku suikaloituna, sienet, rukola tai muu salaatti ja yrtit.