Ladataan... Ladataan...

Punertava liha-juurespata

Valmistusaineet 4:lle
400 g Naudan sisäfilee
0.5 dl Rypsiöljy
100 g Sipuli
200 g Porkkana
100 g Lanttu
50 g Juuriselleri, selleri
50 g Palsternakka
150 g Omena, kotimainen, kuorineen
500 g Tomaattimurska
1 tl Mustapippuri
1 kpl Lihaliemikuutio
1 tl Ruokasuola
0.5 rkl Timjami, kuivattu
500 g Peruna, kuorittu
2 dl Vesi
3 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön ½-1 tuntia ennen valmistusta. Kuori sillä välin perunat (8 pienehköä tasakokoista) ja juurekset. Jätä perunat tasakokoisiksi ja leikkaa juurekset isohkoiksi paloiksi. Kuutioi omena pieneksi. Lisää öljy lihakuutioiden sekaan ja ruskista kuutiot padassa. Mausta pippurilla ja suolalla. Lisää tomaattimurska, lihaliemikuutio murustettuna ja kasvikset. Mausta yrteillä. Sekoita ja lisää joukkoon vettä. Kasvisten ei tarvitse peittyä kokonaan. Kuumenna kiehuvaksi. Kypsennä kannella peitettynä miedolla lämmöllä liedellä, tai uunissa ensin 200 asteessa ja 20 minuutin kypsennyksen jälkeen 150-175 asteessa noin 1 tunti tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Tarkista maku ja ripottele sekaan hienonnettua persiljaa.

Vinkki

Nauti lisäksi vihersalaattia.

Yksi annos sisältää 445 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":183,"alcohol":0,"protein":106,"carbohydrates":156},"weight":{"fat":19.8,"alcohol":0,"protein":25.7,"carbohydrates":37.95,"saturated_fat":4.43,"sugar":14.69,"fibre":7.83,"salt":3.03},"percent_raw":{"fat":0.411696381648462,"alcohol":0,"protein":0.23756625734480194,"carbohydrates":0.350737361006736},"percent":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":35},"total":{"kcal":444,"weight":113.42999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":580.15},"item_type":"recipe","recipe_id":1023825,"servings":4}}

 
Sulje