Ota jauheliha huoneenlämpöön. Kaada kuidukas leseet kulhoon, lisää Becel /% ja anna turvota hetki. Pehmitä silputtua sipulia 1-2 minuuttia mikrossa. Anna jäähtyä. Sekoita jauheliha, turvonneet leseet, sipuli, kananmuna ja mausteet mureketaikinaksi. Lisää joukkoon jäiset tai tuoreet puolukat lopuksi varovasti sekoittaen. Pyöritä vedellä kostutetuin käsin taikinasta 20 kpl tasakokoisia pyöryköitä ja nosta ne leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia uunin keskiosassa.
Kuori ja paloittele perunat ja leikkaa halkaistu huuhdottu purjo paloiksi. Lisää kiehuvaa vettä perunapalojen päälle sen verran että ne juuri peittyvät (n. 5 dl). Kuumenna kiehuvaksi. Lisää purjopalat perunoiden joukkoon kypsymisen puolessa välissä. Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi talteen ja survo perunat. Sekoita joukkoon keitinvettä n. 2 dl tai niin paljon, että saat löysähköä purjoperunaa. Mausta juoksevalla Becelillä ja suolalla.
Höyrytä kukkakaali paloiteltuna tai kokonaisena.
Raasta porkkana ja lanttu. Sekoita joukkoon öljy ja viinietikka. Anna maustua kylmässä.
Ateriaan kuuluu viipale ruisleipää ja 2 dl piimää per annos.