Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä paperiset muffinssivuoat leivinpaperoidulle uunipellille tai laita ne muffinssivuokiin. Tai käytä silikonista muffinssivuokaa sellaisenaan tai paperivuoilla vuorattuna.
Mittaa jauhot ja leivinjauhe kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää sokeri, makeutusaine, jäiset puolukat ja porkkanaraaste ja sekoita.
Vatkaa munan rakenne sekaisin toisessa kulhossa ja lisää joukkoon maito ja pullomargariini. Lisää seos muiden raaka-aineiden joukkoon ja sekoita vain sen verran että ainekset menevät sekaisin. Jaa 10 vuokaan. Paista 225 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 11-13 minuuttia. Kokeile kypsyyttä välillä tikulla, älä paista liian pitkään etteivät muffinssit kuivu.
Vähärasvaiset muffinssit jäävät helpommin kiinni paperivuokiin kuin runsaammin rasvaa sisältävät. Myös marjat tarttuvat helposti kiinni muffinssivuoan reunaan.
Voit pakastaa osan muffinsseista heti, kun ne ovat jäähtyneet kunnolla. Muffinssit eivät ole kovin makeita eli jos haluat, lisää halutessasi makeutta (1 rkl sokeria = 53 kcal, 1 rkl makeutusainetta= 6 kcal).