Anna pakastetaikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa leivin- tai gourmanda ruoanlaittopaperista irtopohjaisen vuoan pohjalevyn kokoinen paperipala ja nosta se vuoan pohjalle (halkaisija 23-24 cm). Painele pehmeät taikinalevyt tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille tai kauli taikina ennen vuokaan nostamista. Voit painella taikinan myös suoraan keraamisen vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita omenasose ja maitorahka hyvin keskenään ja mausta inkiväärillä. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria, omenahillojen makeus vaihtelee. Muista merkitä lisätty sokeri! Mausta inkiväärillä, 2 tl on sopiva määrä, kun piirakkaa syövät aikuiset, lapsisyöjille riittää 1,5 tl.
Huuhdo päärynät, puolita ja poista siemenkota. Leikkaa sen jälkeen viipaleiksi, lohkoiksi ja/tai paloiksi ja nosta ne vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Kaada päälle rahka-omenasoseseos ja ravistele kevyesti. Ripottele pinnalle 1 rkl hienoa sokeria. Kypsennä piirakka 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-25 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Kun käytät keraamista vuokaa, kypsennä alimmalla tasolla. Piirakka maistuu sellaisenaan. Voit myös tarjota kastikkeeksi soseutettuja pakastemansikoita tai vadelmia.
Jos kotona ei ole omenasosetta, mausta rahka sokerilla ja lisää joukkoon noin ½ dl maitoa. Energiamäärä on silloin 48 kcal:a suurempi.