Huuhdo raparperit, poista kanta ja kuori tarvittaessa. Leikkaa viipaleiksi. Mittaa kattilaan vesi ja raparperipalat ja keitä raparperit pehmeiksi. Nosta pois levyltä. Sekoita perunajauhot runsaaseen puoleen desiin kylmää vettä. Kaada suurus ohuena nauhana raparperiliemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Nosta takaisin levylle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Sekoita joukkoon makeutusaine ja kaada kiisseli jäähtymään vadille tai kulhoon. Tarjoa haaleana tai jäähtyneenä kylmän maidon kera.
Raparperiruokien yhteydessä on hyvä nauttia aina maitotaloustuotteita raparperin sisältämän oksaalihapon vuoksi.
Valmista raparperikeitto saman ohjeen mukaan, mutta käytä perunajauhoja vain puolet kiisselin jauhomäärästä eli 1½ rkl. Keitto sopii hyvin myös maitoon keitetyn puuron kanssa tarjottavaksi.