Ladataan... Ladataan...

Raparperilimppu

Valmistusaineet 12:lle
5 dl Vesi
0.5 dl Siirappi
6 rkl Raparperihillo
4 dl Grahamjauho
2 dl Ruisjauho
65 g Olutmallas, mämmimallas
1.5 tl Leivinjauhe
1.5 tl Ruokasuola
1 dl Auringonkukansiemen
0.25 dl Seesaminsiemen, punnittu kuorineen
30 g Kurpitsansiemenet
Ohjeet

Yhdistä kulhossa vesi, siirappi ja hillo keskenään.

Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa ja lisää ne sekoittaen nesteeseen.

Anna taikinan turvota 15 min ajan.

Kaada puuromainen seos voideltuun suorakaiteen muotoiseen 1,5 litran (silikoniseen) leipävuokaan.

Paista leipää 175 asteessa 1 h 15 minuuttia. (Voit peittää leivän loppuvaiheessa, jos se uhkaa tummua liikaa.)

Nosta leipä jäähtymään ritilälle ja kumoa hetken päästä. Leikkaa viipaleiksi vasta jäähtyneenä.

Vinkki

Leipä on parhaimmillaan suhtkoht tuoreena.

Yksi annos sisältää 192 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":51,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":118},"weight":{"fat":5.58,"alcohol":0,"protein":5.72,"carbohydrates":29.09,"saturated_fat":0.68,"sugar":8.76,"fibre":4.85,"salt":0.99},"percent_raw":{"fat":0.2650426261898349,"alcohol":0,"protein":0.12074170679167838,"carbohydrates":0.6142156670184866},"percent":{"fat":27,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":61},"total":{"kcal":192,"weight":55.67,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":99.58},"item_type":"recipe","recipe_id":1025025,"servings":12}}

 
Sulje