Ladataan... Ladataan...

Raparperipiirakka

Valmistusaineet 12:lle
3 dl Kauramannasuurimo
125 g Margariini 60 %, keskiarvo
1 rkl Sokeri
1 rkl Vesi
0.5 rkl Vehnäjauho puolikarkea
TÄYTE:
400 g Raparperi
1 dl Sokeri
2 dl Ruoka 7 % ruokakerma
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
2 tl Vaniljasokeri
Ohjeet

Nypi keskenään 60 %:n rasva, sokeri ja kauramannasuurimot. Lisää lopuksi vähän kylmää vettä. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneessa.

Painele taikina palloksi ja litistä se leivinpaperin päälle pyöreäksi levyksi. Nosta jääkaappiin 1-2 tunniksi tai pidemmäksi ajaksi jähmettymään.

Huuhdo raparperit, poista kanta ja tarvittaessa kuoret. Leikkaa raparperitangot ½-1 cm:n viipaleiksi.

Vatkaa sekaisin munat, sokeri, vaniljasokeri ja ruokakerma tai vastaava.

Kauli taikina leivinpaperin päällä halkaisijaltaan 24-25 cm:n vuokaan (irtopohja) sopivaksi. Ripottele taikinalle vähän vehnäjauhoja, ettei se tartu kaulimeen.

Nosta taikina leivinpaperin kanssa vuokaan ja painele reunat kevyesti niin, että taikina pysyy reunoilla.

Levitä raparperipalat vuokaan ja kaada munaseos päälle. Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tasolla 225 asteessa 24-30 minuuttia.

Anna piirakan jäähtyä vuoassa. Nosta se varovasti leivinpaperin avulla tarjoiluvadille ja leikkaa leivinpaperin reunat pois.

Vinkki

Saat kakusta vähäkalorisemman, kun käytät sokerin tilalla esim. Canderel-makeutusainetta.

Yksi annos sisältää 200 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":86,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":97},"weight":{"fat":9.36,"alcohol":0,"protein":4.21,"carbohydrates":23.64,"saturated_fat":2.66,"sugar":8.91,"fibre":1.89,"salt":0.16},"percent_raw":{"fat":0.4305144649445245,"alcohol":0,"protein":0.08599868692610625,"carbohydrates":0.48348684812936915},"percent":{"fat":43,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":48},"total":{"kcal":200,"weight":50.83,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":100.09},"item_type":"recipe","recipe_id":1023557,"servings":12}}

 
Sulje