Ota Oivariini juoksevasta 1 tl ja voitele piirakkavuoka (halkaisija 25-27 cm). Laita uuni kuumenemaan. Huuhdo luumut, puolita, poista kivet ja paloittele muutamaan osaan. Sekoita sokeri ja sämpyläjauhoseos hyvin keskenään. Lisää pullorasva ja sekoita sen verran, että saat murumaisen seoksen. Ota seoksesta 1½ dl erikseen toiseen kulhoon pinnalle ripoteltavaksi. Lisää lopputaikinaan muna, maito, vaniljasokeri ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan ja tasoita. Levitä päälle luumut ja murusta pinnalle erikseen otettu taikina. Paista uunissa 225 asteessa alimmaisella tai seuraavalla tasolla 20-30 minuuttia. Nauti sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai kevytjäätelön kera.
Samalla lailla voit valmistaa raparperipiirakan (½-1 l raparperipaloja), marja- tai omena-, aprikoosi- tai persikkapiirakan.