Ladataan... Ladataan...

Rapumaiset silakkamurekepihvit

Valmistusaineet 5:lle
500 g Silakkafilee
1 tl Merisuola, vuorisuola
70 g Tomaattisose tomaattipyree
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
0.6 prk Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
0.5 tl (rouhittu) Mustapippuri
1.5 rkl Perunajauho
9 rkl Tilli, tuore
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä Gourmanda ruoanlaittopaperi uunipellille. Kun valmistat kalamureketta, kaikkien aineiden tulee olla mahdollisimman kylmiä. Pätki silkkafileet saksilla monitoimikoneen kulhoon. Lisää suola ja hienonna kala. Lisää muut aineet tilliä lukuunottamatta ja anna koneen käydä kunnes massa on tasaista. Sekoita hienonnettu tilli joukkoon lusikalla (voit lisätä joukkoon myös silputtuja tillinkukintoja, kruunutilliä, ne antavat erittäin herkullisen maun). Nosta ruokalusikalla uunipellille 10-12 nokaretta ja painele ne vedellä kostutetuin käsin pihveiksi. Kypsennä 225 asteessa 10-12 minuuttia.

Vinkki

Voit kypsentää pihvit myös hyväkuntoisessa pinnoitetussa lettu- tai muussa pannussa ilman rasvaa. Jos käytät rasvaa lisää kalorimäärä.

Tarjoa rapumaiset silakkamurekepihvit esim. kurkkumuusin ja kasvisten kera. Pihvit maistuvat myös kylminä esim. ruisleivän päällä.

Yksi annos sisältää 194 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":100,"alcohol":0,"protein":74,"carbohydrates":20},"weight":{"fat":11.1,"alcohol":0,"protein":18.35,"carbohydrates":4.9,"saturated_fat":2.64,"sugar":1.67,"fibre":0.52,"salt":1.51},"percent_raw":{"fat":0.5179841581171182,"alcohol":0,"protein":0.38043992212547384,"carbohydrates":0.10157591975740805},"percent":{"fat":52,"alcohol":0,"protein":38,"carbohydrates":10},"total":{"kcal":194,"weight":40.690000000000005,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":163.21},"item_type":"recipe","recipe_id":1023628,"servings":5}}

 
Sulje