Silppua sipuli pieneksi ja levitä se uunivuoan pohjalle. Kypsennä pehmeäksi mikrossa. Sekoita ja levitä pohjalle kerrokseksi. Mausta paseerattu tomaatti sokerilla, mustapippurilla ja tillillä ja kruunutillillä. (voit käyttää myös pelkkää tilliä). Levitä sitä vähän vuoan pohjalle. Ripsauta silakkafileille vähän suolaa ja kietaise se rullalle lihapuoli ulospäin. Nosta vuokaan. Kaada loput paseeratusta tomaatista tasaisesti silakoiden päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin puoli tuntia.
Silakat maistuvat lämpiminä, mutta rapumainen maku tulee enemmän esille, kun ne ovat kylmiä. Rapusilakat maistuvat kylmänä esim. ruisleivän tai perunan kanssa ja niistä voit rakentaa myös salaatin.
Käytä loput paseeratusta tomaatista juomana tai lisää se keiton tai pataruoan joukkoon.