Kaikkien raaka-aineiden pitää olla jääkaappikylmiä, kun valmistat kalamureketta. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele pinnoitettu pitkän mallinen vuoka (1,5-1,75 l) pullomargariinilla.
Leikkaa haukifilee tai fileet paloiksi ja nosta monitoimikoneen kulhoon. Ripottele mukaan suola ja hienonna kala. Pienet ruodot jauhautuvat olemattomiksi. Voit jauhaa kalafileet myös lihamyllyllä. Lisää tilliä lukuunottamatta muut raaka-aineet ja anna koneen surauttaa taikina tasaiseksi. Lisää sen jälkeen hienonnettu tilli ja pyöräytä sekaisin.
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Nosta uunin alimmalle tasolle, ja kypsennä noin 45 minuuttia. Anna levähtää vuoassa hetki ennen kumoamista ja leikkaamista viipaleiksi.
Valmista kastike. Sekoita kermaviilin joukkoon öljy, ripaus sokeria, hienonnettu tilli ja basilika. Nosta kylmään maustumaan. Keitä tasakokoiset perunat suolattomassa vedessä. Huuhdo tavallinen tai liila kukkakaali ja paloittele. Kypsennä höyryssä 8-10 minuuttia.
Suikaloi jäävuorisalaatti ja lohko tomaatit. Sekoita joukkoon basilika, öljy ja viinietikka.
Korvaa osa tillistä kruunutillillä. Leikkaa saksilla kukat ja valmistuvat siemenet kukintojen päistä irti. Kalamureke maistuu myös kylmänä esim. leivän päällä.
1 annos kalamureketta painaa n. 180 g ja 1 annos yrttikastiketta n. 31 g.