Ladataan... Ladataan...

Rosmariinilammas

Valmistusaineet 2:lle
300 g Lampaanpaisti
2 tl Oliiviöljy
1 tl Rosmariini, tuore
2 kynsi Valkosipuli
150 g Tomaatti
1 tl Basilika, tuore
1 tl Parmesanraaste
Ohjeet

Poista fileistä näkyvä rasva ja anna niiden lämmetä puolisen tuntia huoneen lämmössä ennen paistoa. Puolita tomaatit ja ripottele pinnalle silputtu basilika ja vähän parmesania. Kuorruta grillivastuksen alla tai kuumassa uunissa muutama minuutti juuri ennen ruokailua.

Mittaa öljy pienehköön paistinpannuun kuumenna ja pyörittele pannussa hetken aikaa valkosipuliviipaleita ja rosmariininoksia. Älä polta. Nosta lautaselle odottamaan ja paista sen jälkeen fileet pannulla olevassa mausteisessa öljyssä välillä käännellen. Paksuudesta riippuen fileet kypsyvät 3-5 minuutissa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Nosta fileet kahdelle lautaselle ja ripottele päälle valkosipuliviipaleet ja rosmariininoksat. Lisää lautaselle kuorrutetut tomaatit, vokattuja vihanneksia (resepti nimellä Vokattua kesäkurpitsaa ja herkkusieniä) sekä vähän valkosipuliperunoita. (Resepti nimellä Kevyemmät valkosipuliperunat).

Vinkki

Kun ruokailijoita on enemmän kuin neljä, valmista lampaanpaisti.

Yksi annos sisältää 345 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":213,"alcohol":0,"protein":118,"carbohydrates":14},"weight":{"fat":23.8,"alcohol":0,"protein":29.71,"carbohydrates":3.48,"saturated_fat":7.14,"sugar":2.67,"fibre":1.17,"salt":0.26},"percent_raw":{"fat":0.6174166890764041,"alcohol":0,"protein":0.3424325849227417,"carbohydrates":0.04015072600085417},"percent":{"fat":62,"alcohol":0,"protein":34,"carbohydrates":4},"total":{"kcal":345,"weight":68.23,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":234.61},"item_type":"recipe","recipe_id":1023849,"servings":2}}

 
Sulje