Ladataan... Ladataan...

Rosmariinilla maustettu mansikka-valkosuklaakakku

Valmistusaineet 12:lle
POHJA:
100 g Suklaa, valkoinen
200 g Juokseva rypsiöljyvalmiste 70 %
0.75 dl Rasvaton maito
125 g Maitorahka rasvaton
4 dl Täysjyvävehnäjauho
2 tl Sokeri
1 tl Vaniljasokeri
3 kpl Kananmuna, kuoreton
0.5 kpl Sitruuna, punnittu kuorineen
0.3 rkl Rosmariini, tuore
VÄLIIN:
200 g Mansikka
PÄÄLLE:
200 g Turkkilainen jogurtti 10 %
200 g Vispi 20 % kerma
6 tl Sokeri
0.5 kpl Sitruuna, punnittu kuorineen
200 g Mansikka
Ohjeet

Sulata suklaa, yhdistä rasvaan. Lisää maito ja rahka. Lisää jauhot seokseen.

Vatkaa sokerit ja kananmunat kevyesti keskenään, kääntele jauho-suklaaseokseen.

Lisää lopuksi puolikkaan sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä hyvin hienoksi hienonnettu rosmariini.

Voitele ja korppujauhota pieni (halk. noin 20 cm) piirakkavuoka. Kaada puolet taikinasta vuokaan.

Paloittele mansikat väliin ja kaada loppu taikina päälle. Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin tunnin ajan. Anna jäähtyä.

Sekoita päällyksen ainekset keskenään (Käytä sitruunanpuolikkaasta koko kuori, mutta vain 1 tl mehua). Levitä kakun päälle.

Koristele mansikoilla.

Yksi annos sisältää 337 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":199,"alcohol":0,"protein":35,"carbohydrates":103},"weight":{"fat":21.5,"alcohol":0,"protein":8.53,"carbohydrates":24.98,"saturated_fat":7.03,"sugar":13.4,"fibre":3.64,"salt":0.28},"percent_raw":{"fat":0.5906981448042524,"alcohol":0,"protein":0.10422839236467504,"carbohydrates":0.3050734628310726},"percent":{"fat":59,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":31},"total":{"kcal":337,"weight":79.36000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":156.98},"item_type":"recipe","recipe_id":1027446,"servings":12}}

 
Sulje