Keitä juurekset ja perunat kuorineen. Punajuuret on hyvä keittää erikseen, koska niiden kypsyminen kestää pidempään ja ne värjäävät. Kun kasvikset ovat kypsiä, kaada vesi pois. Laske punajuurikattilaan kylmää vettä, niin ne jäähtyvät nopeammin ja kuori lähtee helpommin. Anna porkkanoiden ja perunoiden jäähtyä lautasella. Voit keittää kasvikset vaikka jo edellisenä päivänä.
Kuori kasvikset. Hakkaa ne pieniksi kuutioiksi kaukalossa petkelillä tai työlaudan päällä veitsellä. Ensin perunat, sitten porkkanat ja viimeksi punajuuret, niin se ei värjää muita. Silppua sipuli pieneksi ja kuutioi maustekurkku, lisää suola ja sekoita. Tarkista maku.
Halutessasi voit lisätä joukkoon myös pieneksi kuutioidun omenan.
Voit käyttää myös etikkapunajuurta, tosin maku on silloin erilainen. Säilytä rosolli kylmässä ja ota tarjolle vain se määrä, jota arvioit kerralla kuluvan.