Lisäksi pinnalle: Pippuria, sitruunamehua ja tuoreita yrttejä.
1. Leikkaa kesäkurpitsoista kanta ja pala kärjestä pois. Leikkaa kurpitsat pitkittäin sopivan pituisiksi paloiksi. Varaa vähintään neljä palaa syöjää kohti.
2. Laita yrttisilput paloiteltujen sipulien kanssa monitoimikoneeseen ja pyöräytä silpuksi. Lisää öljy ja mausta seos. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
3. Levitä puolet kesäkurpitsapaloista leikkuulaudalle ja sivele niille paksulti rucolatahnaa. Nosta toiset kesäkurpitsapalat päälle ja paista nämä yrttitäytteiset pihvit kuumalla pannulla, mieluiten ilman rasvaa pari minuuttia molemmilta puolilta, kunnes pinta on saanut väriä.
4. Ripottele valmiille pihveille hieman sitruunamehua ja pippuria sekä silppua päälle yrttejä juuri ennen tarjoilua.
Kesäkurpitsat ovat parhaimmillaan pieninä ja napakoina.