Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Nosta toinen leivinpaperiarkki työpöydälle ja ripottele mantelilastut sen päälle. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi (4-5 min.). Lisää vatkaimella nostellen joukkoon ruisjauho-leivinjauheseos. Älä vatkaa ettei vaahto laske. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi lastalla tai nuolijalla. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 225 asteessa noin 7 minuuttia. Varo paistamasta liian pitkään, ettei torttupohja kuivu. Kumoa levy varovasti leivinpaperille, jonka päälle ripottelit mantelilastuja. Irrota pohjapaperi. Valmista täyte levyn paistuessa. Soseuta tuoreita tai vähän sulaneita pakastemansikoita vähän haarukalla. Sekoita joukkoon omenaraaste ja haarukalla soseutettu vesimeloni. Levitä täyte vähän lämpimän levyn päälle. Kierrä rullalle paperia apuna käyttäen. Kiedo leivinpaperi tiukasti tortun ympärille ja anna mehustua kylmässä ennen tarjoilua.
Kuvan tortussa mansikat on viipaloitu, mehevämpi lopputulos syntyy "kokkareiseksi" survotuista mansikoista. Kuvan 1 annos=leveähko viipale on leikattu kahdeksi. Eli tortusta tulee 12 leveää tai 24 ohuempaa viipaletta.
Nauti torttu sellaisenaan tai rahkavaniljavaahdon kanssa.