Ladataan... Ladataan...

Ruisperunat

Valmistusaineet 4:lle
1.5 kg jauhoisia perunoita
5 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
2 rkl timjamia
3 rkl ruiskorppujauhoja
Ohjeet

Kuori perunat ja poista kapeiden perunoiden päät, koska ne palavat helposti (käytä hukkapalat keittoon). Viipaloi perunat puolen sentin paloiksi. Laita perunaviipaleet muovipussiin, johon lisäät öljyn ja korppujauhon. Sekoittele seosta pussissa, niin että perunat peittyvät tasaisesti jauhoseokseen. Asettele perunat pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle timjami tasaisesti, samoin suola. Paista 220 asteessa 35 min. Lämpöä kannattaa vähentää 20 minuutin kuluttua (125°C). Perunoiden maku vain paranee, kun ne kypsyvät pidempään.

Yksi annos sisältää 431 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":162,"alcohol":0,"protein":27,"carbohydrates":242},"weight":{"fat":17.78,"alcohol":0,"protein":6.61,"carbohydrates":59.88,"saturated_fat":1.97,"sugar":2.02,"fibre":4.51,"salt":1.54},"percent_raw":{"fat":0.375658725961791,"alcohol":0,"protein":0.06209152378869328,"carbohydrates":0.5622497502495157},"percent":{"fat":38,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":56},"total":{"kcal":431,"weight":94.31000000000002,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":400.38},"item_type":"recipe","recipe_id":861,"servings":4}}

 
Sulje