Huuhdo ruusukaalit, poista kanta ja tarvittaessa uloimpia huonoja lehtiä. Leikkaa kaalit 3-4 viipaleeksi.
Suikaloi punasipuli. Paloittele kuorittu päärynä. Mittaa öljy vokkiin tai paistokasariin. Kuumenna ja lisää sipulisuikaleet. Pyörittele hetki ja lisää ruusukaaliviipaleet. Kuullota muutama minuutti pannua heilutellen tai lastalla sekoittaen. Lisää päärynäpalat, sekoita ja mausta suola- ja pippuriripauksella. Kaada sekaan tilkka vettä, nosta kansi päälle ja anna kypsyä 5-10 minuuttia.
Päärynä pehmentää ruusukaalin makua ja soseutuu kypsyessään maukkaaksi liemeksi. Tarkista maku ja kypsyys. Älä kypsennä liikaa, ettei kaali menetä kaunista väriään ja herkullista makuaan.
Nauti lihan, linnun tai rasvaisen kalan kuten lohen tai kirjolohen lisukkeeksi.