Ladataan... Ladataan...

Salaatti valkoisista pavuista ja kasviksista

Valmistusaineet 5:lle
250 g Valkoisia papuja vedessä
300 g Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
100 g Punasipuli
250 g Porkkana
250 g Hapankaali
9 tl Rypsiöljy
1 dl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
0.5 tl Merisuola, vuorisuola
0.5 tl Mustapippuri
6 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Sekoita kastike kulhossa. Älä lisää kuitenkaan vielä silputtuja yrttejä. Suikaloi ohueksi tai silppua punasipuli ja raasta porkkanat. Sekoita ne kastikkeen joukkoon ja anna marinoitua jonkin aikaa.

Valuta pavut ja kikherneet.

Huuhdo kiinankaali hyvin ja leikkaa se hyvin ohuiksi suikaleiksi. Silloin siitä tulee mehevää. Sekoita kaikki aineet keskenään ja tarkista maku.

Vinkki

Nauti salaattia ateriana leivän kanssa. Lisukesalaattina annoksesta riittää 6-8:lle.

Yksi annos sisältää 230 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":91,"alcohol":0,"protein":40,"carbohydrates":99},"weight":{"fat":9.62,"alcohol":0,"protein":9.49,"carbohydrates":23.48,"saturated_fat":0.64,"sugar":5.43,"fibre":5.25,"salt":0.62},"percent_raw":{"fat":0.39630145878848394,"alcohol":0,"protein":0.17381415540712478,"carbohydrates":0.4298843858043913},"percent":{"fat":40,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":43},"total":{"kcal":231,"weight":54.53,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":261.37},"item_type":"recipe","recipe_id":1023789,"servings":5}}

 
Sulje