Ladataan... Ladataan...

Salsa verde

Valmistusaineet 4:lle
1 dl hienonnettua persiljaa
0.5 dl hienonnettua basilikaa
0.5 dl ruohosipulia tai sipulinvarsia hienonnettuna
2 rkl hienonnettua oreganoa
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
4 kpl anjovisfileetä
2 rkl kaprismarjoja
0.5 kpl pientä herkkukurkkua silputtuna
2 kynsi valkosipulinkynsiä silputtuna
0.5 rkl sinappia
2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria (ripaus)
3 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
Ohjeet

Laita kaikki ainekset paitsi öljy ja vesi tehosekoittimeen ja hienonna tahnaksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta tai hienontaa ainekset yksitellen veitsellä.
Lisää öljy ja sekoita. Kaada vettä ruokalusikoittain välillä hyvin sekoittaen, kunnes kastike on lusikoitavan paksua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa viinietikkaa ja pippuria sekä tarpeen mukaan suolaa ja vettä.

Vinkki

Jos kastiketta jää vähän, sekoita se kermaviiliin tai maustamattomaan jogurttiin, niin saat uudenlaisen kastikkeen.

Yksi annos sisältää 124 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":102,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":11},"weight":{"fat":11.35,"alcohol":0,"protein":2.68,"carbohydrates":2.85,"saturated_fat":1.57,"sugar":1.65,"fibre":2.19,"salt":1.25},"percent_raw":{"fat":0.8219326810985533,"alcohol":0,"protein":0.08636330156288852,"carbohydrates":0.09170401733855811},"percent":{"fat":82,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":9},"total":{"kcal":124,"weight":23.54,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":55.1},"item_type":"recipe","recipe_id":171,"servings":4}}

 
Sulje