Ladataan... Ladataan...

Samettinen palsternakkakeitto

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl sipuli
5 g neilikkaa
250 g palsternakkaa
3 kpl (keskik.) jauhoisia perunoita
1 kpl kasvisliemikuutio
6 dl rasvatonta maitoa
0.25 tl suolaa
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
2 dl ruokakermaa (rasvaa 10 %)
4 viipale vaaleaa täysjyväleipää
4 tl margariinia (rasvaa 60%)
1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Ohjeet

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä pinnoitetussa kattilassa. Lisää joukkoon neilikka sekä kuoritut ja paloitellut palsternakat ja perunat. Kaada maito kattilaan ja lisää liemikuutio. Keitä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia välillä sekoitellen. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää ruokakerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa alkuruokakeittona tai pääruokana tuoreen leivän kanssa.

Yksi annos sisältää 310 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":120,"alcohol":0,"protein":42,"carbohydrates":148},"weight":{"fat":13.06,"alcohol":0,"protein":10.28,"carbohydrates":36.16,"saturated_fat":4.44,"sugar":12.08,"fibre":5.29,"salt":1.79},"percent_raw":{"fat":0.38754933950925374,"alcohol":0,"protein":0.13553195773550789,"carbohydrates":0.4769187027552383},"percent":{"fat":39,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":48},"total":{"kcal":309,"weight":83.10000000000001,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":359.94},"item_type":"recipe","recipe_id":283477,"servings":4}}

 
Sulje