Ladataan... Ladataan...

Sienillä höystetty lihapata ja perunoita

Valmistusaineet 4:lle
1 rkl ruokaöljyä
600 g Mureaa naudanlihaa
1 kpl sipuleita
2 kpl porkkanoita
2 kpl omenoita
5 dl tuoreita sieniä
5 dl vettä
2 dl punaviiniä
4 dl tomaattimurskaa
2 rkl tuoretta timjamia
Lisäkkeeksi
8 kpl perunoita
Ohjeet

Lisäksi tarvitset maustamiseen suolaa ja
vastajauhettua mustapippuria

Suikaloi liha. Hienonna sipuli. Kuutioi porkkanat ja omenat. Hienonna timjami.
Ruskista lihasuikaleet öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuullota sipulit, porkkana, omena ja sienet. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon neste, punaviini ja tomaattimurska. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes liha on kypsää. Lisää timjami juuri ennen tarjoilua. Tarjoa perunoiden tai riisin kera.

Vinkki

Voit käyttää myös hirvenlihaa.

Yksi annos sisältää 486 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":158,"alcohol":34,"protein":139,"carbohydrates":155},"weight":{"fat":17.2,"alcohol":4.75,"protein":34.08,"carbohydrates":37.78,"saturated_fat":6.49,"sugar":15.72,"fibre":8.92,"salt":0.22},"percent_raw":{"fat":0.3255369939693904,"alcohol":0.06992468375510273,"protein":0.28669751238994423,"carbohydrates":0.3178408098855628},"percent":{"fat":33,"alcohol":7,"protein":29,"carbohydrates":32},"total":{"kcal":486,"weight":125.16,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":815.38},"item_type":"recipe","recipe_id":517,"servings":4}}

 
Sulje