Ladataan... Ladataan...

Sienipitsa

Valmistusaineet 4:lle
Taikina:
3 dl kädenlämpöistä vettä
15 g Maitojauhetta
1 tl merisuolaa
25 g Hiivaa
10 g Torvisieniä, murskattuna
10 viipale (keskik.) Sämpyläjauhoja
Täyte
10 dl ryöpättyjä rouskuja
5 dl puhdistettuja haperoita
3 kpl sipulia
2 rkl ruokaöljyä
1 kpl (iso) tomaatti viipaleina
1 dl (raastettu) juustoraastetta
0.25 tl suolaa
1 prk kermaviili, 10-12% rasvaa
Ohjeet

Alusta taikina tavalliseen tapaan. Torvisienet värjäävät sen tummahkoksi. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Anna kohota puolisen tuntia. Taputtele jauhotetuin käsin taikina pellin kokoiseksi. Anna taas kohota.
Silppua sienet pannuun. Kuumenna, jotta kosteus haihtuu. Ota pannu pois, mausta sienet suolalla, hienonnetulla persiljalla ja kermaviilillä. Levitä seos piirakkapohjalle. Levitä pinnalle tomaattiviipaleita ja juustoraastetta.
Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Yksi annos sisältää 412 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":173,"alcohol":0,"protein":71,"carbohydrates":168},"weight":{"fat":19.13,"alcohol":0,"protein":17.75,"carbohydrates":41.92,"saturated_fat":7.53,"sugar":9.69,"fibre":13.2,"salt":3.07},"percent_raw":{"fat":0.41910540611583275,"alcohol":0,"protein":0.1728292298256374,"carbohydrates":0.4080653640585297},"percent":{"fat":42,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":412,"weight":112.28999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":616.7},"item_type":"recipe","recipe_id":166,"servings":4}}

 
Sulje