Ladataan... Ladataan...

Sillijäädyke

Valmistusaineet 6:lle
1 prk raejuustoa
2 dl (1 prk) ruoanvalmistusjogurttia
6 pala maustesillipaloja (esim. abba)
2 kpl keitettyjä kananmunia
1 kpl (pieni) kevätsipuleita varsineen
1 dl silputtua rucolaa
0.25 tl (rouhittu) mustapippuria
4 viipale (keskik.) ruisleipäviipaleita (esim. vaasan ruispalat)
Ohjeet

Sekoita valutettu raejuusto ruoanvalmistusjogurtin joukkoon. Hienonna massaan silli, kovaksi keitetyt kananmunat, sipuli ja rucola.
Rouhi joukkoon mustapippuria.
Murenna ruisleipä rouheeksi. Parhaiten se onnistuu kuivuneesta leivästä.
Kokoa jäädykkeet annoksiksi esim. jogurttipurkkeihin. Täytä purkit vuorotellen raejuustoseoksella ja ruisleipärouheella.
Jäädytä pakasteessa seuraavaan päivään.
Jäädykkeet säilyvät pakasteessa muutaman kuukauden.

Vinkki

Kokoa jäädykemassasta yksi iso tai 6 pientä annosta.

Yksi annos sisältää 140 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":51,"alcohol":0,"protein":42,"carbohydrates":47},"weight":{"fat":5.68,"alcohol":0,"protein":10.41,"carbohydrates":11.64,"saturated_fat":2.97,"sugar":3.57,"fibre":2.7,"salt":0.7},"percent_raw":{"fat":0.36678801166827396,"alcohol":0,"protein":0.2989280657655514,"carbohydrates":0.33428392256617456},"percent":{"fat":37,"alcohol":0,"protein":30,"carbohydrates":33},"total":{"kcal":140,"weight":37.67,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":118.44},"item_type":"recipe","recipe_id":775,"servings":6}}

 
Sulje