Valmista pinaatti-perunasalaatti edellisenä päivänä tai illallispäivän aamuna.
Pehmitä punasipulisuikaleet mikrossa tai kuullota kevyesti pannulla.
Kuutioi keitetyt perunat ja nosta ne sipuleiden kanssa muovirasiaan. Pirskota kasvisten päälle sitruunamehua ja rypsiöljyä, mausta suolaripauksella ja mustapippurilla. Sekoita ja sulje rasia kannella. Anna salaatin marinoitua jääkaapissa yön yli. Lisää aamulla joukkoon sulatettu ja valutettu pinaatti.
Paista lohifilee juuri ennen ruokailua. Sivele lohifilee rypsiöljyllä, mausta mustapippurilla ja ripottele kaprikset fileelle. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne tasaisesti fileen päälle. Paista kala uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoile kuuma lohifilee pahdetuilla sesaminsiemenillä koristellun pinaatti-perunasalaatin kera.