Ladataan... Ladataan...

Sitruunakakku

Valmistusaineet 8:lle
1 kpl (iso) sitruuna
3 kpl kananmunaa
1.5 dl ruokosokeria
1 tl vaniljasokeria
1.5 dl vähärasvaista maitorahkaa tai tuorejuustoa
2.5 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
Ohjeet

Voitele noin litran vetoinen vuoka ja jauhota se.
Pese sitruuna. Raasta sen kuori ja puserra lopuksi sitruunasta mehu.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri, tuorejuusto tai maitorahka, sitruunankuori ja sitruunanmehu varovasti nostelemalla vaahdon joukkoon.
Sekoita vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja lisää seos varovasti nostelemalla muiden aineiden joukkoon.
Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia eli kunnes se on kauniin ruskea ja keskeltäkin kiinteä ja kypsä. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
Anna sen jäähtyä leivinliinalla peitettynä.

Yksi annos sisältää 179 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":22,"alcohol":0,"protein":27,"carbohydrates":130},"weight":{"fat":2.43,"alcohol":0,"protein":6.63,"carbohydrates":31.66,"saturated_fat":0.58,"sugar":17.04,"fibre":1.06,"salt":0.39},"percent_raw":{"fat":0.1250954355338876,"alcohol":0,"protein":0.15153755905518912,"carbohydrates":0.7233670054109232},"percent":{"fat":13,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":72},"total":{"kcal":180,"weight":59.79,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":95.72},"item_type":"recipe","recipe_id":37927,"servings":8}}

 
Sulje