Ladataan... Ladataan...

Soijapyörykät

Valmistusaineet 4:lle
2 dl Soijaproteiinikonsentraatti, 58 % proteiinia
20 g Pellavansiemen kokonainen
100 g Sipuli
0.59 rkl Rypsiöljy
100 g Peruna, punnittu kuorineen, keitetty, suolaton
24 g Sämpyläjauho (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
27 g Soijajauho, keskiarvo
0.3 tl Merisuola, vuorisuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
0.3 tl Persilja, kuivattu
0.36 rkl Leivontamargariini 80 % juokseva, keskiarvo
Ohjeet

Laita pellanvasiemenet veteen likoamaan ja anna turvota muutama tunti tai ainakin puoli tuntia. Sekoita soijarouhe ja vesi ja anna turvota hetki. Silppua sipuli ja pehmitä se öljyssä mikrossa tai paista pannussa. Sekoita kaikki aineet kunnolla keskenään ja mausta hyvin. Vaihtele mausteita, niin saat joka kerta erilaisia pyöryköitä. Anna taikinan turvota ja maustua hetki ennen paistamista. Muotoile taikinasta kahdella lusikalla pyöryköitä ja paista ne margariinissa pannussa.

Vinkki

Tarjoa pyörykät erilaisten kasvisten kuten paistettujen palsternakkaviipaleiden (resepti erikseen) ja tomaatin kera. Myös soija- tai tavalliseen jogurttiin tehty tzatziki maistuu pyöryköiden kera.

Yksi annos sisältää 173 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":61,"alcohol":0,"protein":57,"carbohydrates":55},"weight":{"fat":7.11,"alcohol":0,"protein":14.96,"carbohydrates":14.35,"saturated_fat":0.64,"sugar":2.18,"fibre":4.11,"salt":0.47},"percent_raw":{"fat":0.353047205111031,"alcohol":0,"protein":0.33019854266155435,"carbohydrates":0.31675425222741466},"percent":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":33,"carbohydrates":32},"total":{"kcal":173,"weight":43.82,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":89.26},"item_type":"recipe","recipe_id":1023721,"servings":4}}

 
Sulje