Ladataan... Ladataan...

Sokeriton karppi-suklaakakku (karppisokerilla ja stevialla makeutettu)

Valmistusaineet 12:lle
130 g Karppisokeri
4 kpl Kananmuna, kuoreton
200 g CarbZone tumma steviasuklaa
200 g Margariini 60 %, keskiarvo
250 g Tuorejuusto, rasvaa 13 %
2 rkl Kaakaojauhe, ei lisättyä sokeria
KUORRUTE:
0.5 dl Kevytkerma rasvaa 10 %, vähälaktoosinen
200 g Torras stevia minttusuklaa
25 g Margariini 60 %, keskiarvo
Ohjeet

Jauha karppisokeri tomuksi sauvasekoittimella (noin 5 s).

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

Vatkaa keltuaiset ja karppisokeri keskenään kuohkeaksi.

Sulata suklaa ja margariini ja jäähdytä hieman.

Sekoita tuorejuusto ja kaakaojauhe suklaa-rasvaseokseen.

Sekoita suklaaseos ja keltuaisvaahto keskenään.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto taikinaan.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteisen uunin keskiosassa 175 asteessa noin 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuorrutus: Kuumenna kerma kattilassa ja sulata suklaa ja margariini joukkoon.

Levitä hieman jäähtynyt seos kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Yksi annos sisältää 311 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":233,"alcohol":0,"protein":24,"carbohydrates":54},"weight":{"fat":27.3,"alcohol":0,"protein":6.42,"carbohydrates":14.23,"saturated_fat":12.91,"sugar":0.43,"fibre":5.51,"salt":0.55},"percent_raw":{"fat":0.7483594180811406,"alcohol":0,"protein":0.07822332163117783,"carbohydrates":0.17341726028768156},"percent":{"fat":75,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":17},"total":{"kcal":311,"weight":67.35,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":107.25},"item_type":"recipe","recipe_id":1024938,"servings":12}}

 
Sulje