1. Voitele kaksi pientä (0,5 l) tai yksi isompi (1l) kakkuvuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Raasta punajuuret hienoksi raasteeksi ja sekoita appelsiinimehu joukkoon.
3. Laita paloiteltu suklaa margariinin kanssa kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä tasaiseksi välillä sekoittaen. Anna jäähtyä viitisen minuuttia.
4. Sekoita leseet, jauhot ja leivinjauhe hyvin keskenään. Vatkaa munat ja fariinisokeri kovaksi vaahdoksi.
5. Sekoita jauhot ja suklaa-rasvaseos punajuuriraasteen joukkoon ja lisää lopuksi muna-sokerivaahto. Kaada tai lusikoi taikina voideltuihin vuokiin ja vedä taikinan keskelle lusikalla vuoan mittainen ura. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla.
6. Kypsymisaika vaihtelee 20-45 minuuttia vuoan korkeudesta ja koosta riippuen. Kokeile kypsyyttä puutikulla ja ota kakku heti uunista pois, kun taikinaa ei enää tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä vuoassa.
7. Kumoa ja koristele halutessasi tomusokeri-vesikuorrutuksella. Vatkaa tomusokerin joukkoon sen verran vettä, että siitä tulee paksuhkosti juoksevaa. Lisää tilkka sitruunamehua ja valuta raidoiksi kakun päälle.
Kakkuohje on 30 hengelle.
Punajuuren makeahko maku sopii hyvin jälkiruokiin.