Ladataan... Ladataan...

Sumeshi

Valmistusaineet 4:lle
30 rkl Puuroriisiä
7 dl vettä
1.5 cl Valkoviiniä
Awesezu-kastike
4 rkl riisiviinietikkaa
1 dl sokeria
2 tl suolaa
Ohjeet

Lisäksi tarvitset 10 cm kombu-levää.

Huuhtele riisi hyvin kylmällä vedellä ennen keittämistä. Pane riisit, vesi, valkoviini ja kostealla liinalla pyyhitty kombu-levä kattilaan. Kun vesi kiehuu, poista levä. Kun vesi on imeytynyt riisiin, ota kattila pois liedeltä ja anna riisin seistä vartin verran kantta avaamatta. Älä sekoita riisiä tässä vaiheessa, ettei riisi puuroudu.
Sekoita kastikeainekset hyvin. Voit myös kuumentaa seosta 30 sekuntia mikrossa, jolloin sokeri ja suola liukenevat paremmin etikkaan.
Kumoa kypsä riisi isoon kulhoon. Kaada kastike riisille ja sekoita riisiä pitkittäisillä ja poikittaisilla leikkausliikkeillä. Tuuleta riisiä viuhkalla sekoittaessasi, jotta se jäähtyisi nopeasti ja jokainen jyvä saisi kauniin kiillon. Jatka sekoittamista, kunnes riisi on huoneenlämpöistä ja tarpeeksi kiinteää, tahmeaa ja muotoiltavaa.
Käytä sushiriisi valmistuspäivänä, äläkä säilytä sitä jääkaapissa.

Yksi annos sisältää 417 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":6,"alcohol":3,"protein":24,"carbohydrates":384},"weight":{"fat":0.67,"alcohol":0.38,"protein":5.84,"carbohydrates":93.82,"saturated_fat":0.1,"sugar":21.84,"fibre":2.2,"salt":3.08},"percent_raw":{"fat":0.014788664325396642,"alcohol":0.006572739700176285,"protein":0.05738719788641311,"carbohydrates":0.9212513980880139},"percent":{"fat":1,"alcohol":1,"protein":6,"carbohydrates":92},"total":{"kcal":416,"weight":127.92999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":313.75},"item_type":"recipe","recipe_id":690,"servings":4}}

 
Sulje