Poista ahvenfileistä keskiruodot. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
Pane lohikuutiot ja mausteet monitoimikoneeseen. Hienonna tasaiseksi. Lisää joukkoon valkuainen, kerma ja tomaattipyree.
Ota mureke pois kulhosta. Sekoita joukkoon katkaravut ja tilli.
Levitä leikkuulaudan päälle neljä ahvenfileetä. Jaa mureke tasaisesti jokaisen kalan päälle. Paina ahvenfileet murekkeen päälle. Kaada öljyttyyn voideltuun uunivuokaan valkoviini ja asettele täytetyt ahvenfileet vuokaan.
Pane vuoan päälle ensin leivinpaperi ja sulje vuoka tiiviisti sen jälkeen alumiinifoliolla. Kypsennä juuri ennen tarjoilua 220-asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.
Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.
Tarjoa kalan kanssa myös esim. sitruunakastikketta.