Ladataan... Ladataan...

Taateli-porkkanakakku

Valmistusaineet 12:lle
125 g Taateli, kuivattu kivetön pehmeä
1 dl Vesi
0.8 dl Sokeri
150 g Porkkana
1.5 dl Juokseva rypsiöljyvalmiste 70 %
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
2.3 dl Vehnäjauho puolikarkea
1.5 tl Leivinjauhe
1 tl Kaneli
2 tl (raastettu) Inkivääri, tuore
Ohjeet

Leikkaa pehmeät kuivatut taatelit muutamaan osaan saksilla ja nosta kattilaan. Lisää vesi ja sokeri ja keitä hiljalleen kannen alla 10-15 minuuttia. Ota mitatusta rypsiöljystä runsas teelusikallinen ja voitele 1-1,5 l:n pitkä tai pyöreä kakkuvuoka. Mittaa jauhot lautaselle ja ota siitä erikseen 1-2 tl ja jauhota vuoka. Anna taateliseoksen jäähtyä ja sekoita joukkoon hienoksi raastettu porkkana, rypsiöljy ja viimeksi muna. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja mausteet. Painele paakut. Lisää seos kakkutaikinaan ja pyöräytä sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Vinkki

1 annos = 2 viipaletta

Yksi annos sisältää 181 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":81,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":91},"weight":{"fat":8.88,"alcohol":0,"protein":2.1,"carbohydrates":22.35,"saturated_fat":1.07,"sugar":6.41,"fibre":1.78,"salt":0.31},"percent_raw":{"fat":0.4496504878539884,"alcohol":0,"protein":0.04721264205812845,"carbohydrates":0.503136870087883},"percent":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":50},"total":{"kcal":181,"weight":42.900000000000006,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":66.96},"item_type":"recipe","recipe_id":1024328,"servings":12}}

 
Sulje