Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hiero broilerin rintafileisiin öljyä, suolaa ja pippuria. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää. Leikkaa annospaloiksi. Mittaa sillä aikaa kulhoon valutetut oliivit ja anjovisviipaleet sekä oliiviöljy. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä, suuressa kattilassa puolet keittoajasta, lisää sen jälkeen pavut ja keitä loppuun saakka. Valuta. Kuori ja hienonna valkosipuli, poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista chiliä ja valkosipulia hetki. Puolita kirsikkatomaatit joukkoon ja jatka muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi broileripalat, pasta, pavut ja tapenadekastike. Pyöritä vielä pannulla kaikki ainekset lämpimäksi. Hienonna pinnalle tuoretta basilikaa.