Valmistusaineet 24:lle
a) Pohja
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl
grahamjauhoja
3
dl
sokeria
2
tl
sooda
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
kanelia
1
dl
leseitä
4
kpl
kananmunaa
8
dl (raastettu)
porkkanaraastetta
2.5
dl
juoksevaa margariinia
b) Kuorrutus
1.5
dl
tomusokeria
3
rkl
sitruunamehua
2
tl
vaniljasokeria
B) kuorrutus
2
kpl
Kevyttä, maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 6-11%)
1
lautanen (2 dl)
Rahkaa (< 0,5% rasvaa)
c) Koristeeksi
1
dl (rouhittu)
manteli- tai pähkinärouhetta
Ohjeet
(yksi pellillinen = n. 24 annosta)
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään suuressa kulhossa. Vatkaa munat erillisessä kulhossa hyvin vaahdoksi. Lisää porkkanaraaste, juokseva margariini ja vaahdotetut munat jauhoseokseen. Paista uunipannussa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Levitä kuorrute tasaisesti jäähtyneen piirakan päälle. Koristele manteli- tai pähkinärouheella.