Leikkaa tofu 2 x 3 sentin kuutioiksi. Hienonna valkosipulit ja yhdistä ne soijakastikkeen ja etikan kanssa marinadiksi. Laita tofupalat marinadiin ja siirrä jääkaappiin 1–6 tunniksi.
Tee kastike. Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla viisi minuuttia. Jäähdytä. Hienonna pähkinät ja basilika tehosekoittajassa. Lisää suola, sitruunan mehu ja kuori, valkosipuli ja inkivääri. Kaada öljy ja kaksi ruokalusikallista vettä kastikkeeseen koneen käydessä. Säilytä kastike jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Nosta tofukuutiot marinadista ja pujottele ne vartaisiin ja ripottele seesaminsiemenet päälle. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja paista vartaita siinä pari kolme minuuttia puoleltaan. Tofun tarvitsee vain kuumentua.
Tarjoa vartaat lämpiminä pähkinäkastikkeen ja riisin kanssa.