Ladataan... Ladataan...

Tomaatti-fetapiiras

Valmistusaineet 8:lle
6 kpl Filotaikinalevyjä
2 rkl Oliiviöljyä
1 rkl Pestoa
200 g Fetajuustoa (rasvaa 8%)
10 g Kirsikkatomaattia
10 kpl Oliivia
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 dl Maitoa
1 tl Timjamia
0.5 tl (rouhittu) Mustapippuria
Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Peitä filoarkit kostealla pyyhkeellä, jotta ne pysyvät notkeina.

Voitele piirasvuoka öljyllä. Laita kolme filoarkkia vuoan pohjalle. Jätä ylimääräinen taikina roikkumaan reunan yli. Yhdistä ruokalusikallinen öljyä pestoon ja sivele seos taikinalevylle. Nosta toiset kolme arkkia edellisten päälle.

Murusta feta, lohko tomaatit ja hienonna oliivit. Kaada ne taikinapohjalle. Sekoita muna, maito ja mausteet ja kaada seos täytteiden päälle.

Nosta taikinaliepeet piiraan kanneksi yksi kerrallaan. Voitele kukin kerros öljyllä. Jätä päälle taittuva taikina huolettoman poimuiseksi. Voitele päällimmäinen kerros öljyllä.

Paista piirasta uunissa noin 35 minuuttia.

Vinkki

Valmistusaika on noin 50 minuuttia.

Yksi annos sisältää 144 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":80,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":39},"weight":{"fat":8.69,"alcohol":0,"protein":6.14,"carbohydrates":9.47,"saturated_fat":2.55,"sugar":1.48,"fibre":0.64,"salt":1.09},"percent_raw":{"fat":0.5560883611290574,"alcohol":0,"protein":0.17458207207463927,"carbohydrates":0.2693295667963033},"percent":{"fat":56,"alcohol":0,"protein":17,"carbohydrates":27},"total":{"kcal":144,"weight":30.06,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":71.63},"item_type":"recipe","recipe_id":193385,"servings":8}}

 
Sulje