Kuutioi sipulit ja paloittele paprika. Kuullota ne pehmeiksi öljyssä ja anna jäähtyä. Hienonna mantelit rouheeksi tai jauheeksi sauvasekoittimella tai mantelimyllyllä. Kaada kulhoon odottamaan.
Lohko tomaatit kanta poistaen. Nosta sekoituskannuun ja lisää jäähtynyt paprika-sipuliseos ja soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää mausteet, mantelirouhe tai jauhe ja pyöräytä tasaiseksi. Maista ja mausta.
Anna makujen vetäytyä jääkaapissa ½-1 tuntia tai pidempään ja maista uudelleen jos on tarvetta. Voit halutessasi ripsauttaa kastikkeeseen myös vähän chilijauhetta. Voit tarjota kastikkeen kuumennettuna tai kylmänä. Ripottele kastikkeen pinnalle hienonnettua basilikaa tai muita yrttejä kuten persiljaa ja kirveliä tai timjamia.
Tomaatti-mantelikastike sopii hyvin broilerille, muulle lihalle ja valkoiselle kalalle.