Lisäksi tarvitset vielä pippuria, tuoretta timjamia, oreganoa ja mustapippuria.
Käytä maun mukaan 4–6 valkosipulinkynttä.
Huuhdo munakoiso. Poista kanta. Leikkaa koiso pituussuunnassa neljäksi viipaleeksi. Ripota niille suolaa. Anna olla noin 15 min. Huuhdo ja kuivaa karvas neste pinnoilta pois. Nosta leivinpaperille pellille.
Halkaise tomaatit, poista kannat. Nosta pellille leikkauspinta ylöspäin. Kuori valkosipulinkynnet keoksi pellille. Sipaise kasvikset öljyllä. Ripota päälle hieman suolaa ja pippuria. Kypsennä 200 asteessa noin 15 min.
Kuutioi tomaatit (poista irtoava kuori) ja munakoisot, viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa tomaattimurske. Voit käyttää 2 dl ruokakermaa tai kasvislientä tomaattimurskeen asemasta. Lisää kasvikset ja tuoreita, silputtuja yrttejä (timjamia, basilikaa, rakuunaa). Maistele.
Tarjoa kastike keitetyn pastan kanssa.
Voit tarjota kastikkeen myös keitetyn riisin, ohran, tattarin tai kokojyväleivän kanssa.