Levitä silakkafileet voipaperin päälle nahkapuoli ylöspäin. Ripottele pinnalle vähän suolaa, musta- tai valkopippuria ja hienonnettua tilliä. Kietaise rullalle (lihapuoli jää rullan ulkopinnalle) ja nosta sopivan kokoiseen uunivuokaan. Ripottele sekaan loppu suola, pippuri ja tilli. Purista valkosipuli tomaattimehun joukkoon, sekoita ja kaada tasaisesti silakoiden päälle. Ravistele kevyesti. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Tarjoa lämpimänä tai kylmänä keitettyjen perunoiden ja/tai ruisleivän ja kasvisten kanssa.
Tomaatti-valkosipulisilakat sopivat kylmänä hyvin myös evääksi, noutopöytään ja alkuruoaksi vaikkapa joulupöytään tai muuhun juhlaan. Niitä kannattakin tehdä aina kerralla isompi annos.