Ladataan... Ladataan...

Tomaatti-yrttileipä

Valmistusaineet 20:lle
10 g (noin 2 tl=10g) kuivahiivaa
1 dl sokeria
3.25 dl vettä
6 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Reseptin osa 2
2 kynsi valkosipulinkynsiä
3 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivattua rosmariinia (tai tuoreita rosmariininoksia)
250 g kirsikkatomaatteja
2 dl (raastettu) raastettua parmesaania
0.5 tl sormisuolaa
0.25 tl (rouhittu) rouhittua mustapippuria
Ohjeet

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Mittaa hiiva, sokeri ja maito taikinakulhoon. Sekoita puuhaarukalla, kunnes hiiva liukenee. Lisää jauhot, suola ja öljy. Vaivaa käsin tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla taikina kimmoisaksi (noin 5 minuuttia).
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi puhtaalla liinalla peitettynä (noin puoli tuntia).
Taputtele taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä se öljyyn yrttien kanssa. Anna maustua noin 10 minuuttia. Levitä öljyseos taikinalle. Puolita tomaatit ja laita ne taikinan päälle. Ripottele päälle yrtinoksat ja parmesaani.
Paista leipää uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes se on kauniin ruskea. Viimeistele suolalla ja mustapippurilla.

Yksi annos sisältää 128 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":37,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":76},"weight":{"fat":4.04,"alcohol":0,"protein":3.72,"carbohydrates":18.79,"saturated_fat":1.08,"sugar":4.79,"fibre":1.01,"salt":0.52},"percent_raw":{"fat":0.2875698820807295,"alcohol":0,"protein":0.11783192252850556,"carbohydrates":0.5945981953907649},"percent":{"fat":29,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":59},"total":{"kcal":127,"weight":33.949999999999996,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":60.61},"item_type":"recipe","recipe_id":255807,"servings":20}}

 
Sulje