Halkaise, lohko tai viipaloi kiinteälihainen kypsä tomaatti. Poista siemenet ja kostea sisus (voit syödä sen samantien tai lisätä keittoon, pataan tai salaattin, kaloreita ei ole kuin muutama). Leikkaa tomaattiliha kuutioiksi.
Raasta salottisipuli tai hienonna se pieneksi. Halkaise kypsä avokado ja poista kivi. Kaavi hedelmäliha lusikalla kulhoon. Lisää päälle limemehu tummumisen estämiseksi. Soseuta haarukalla. Lisää joukkoon halutessasi puristettu valkosipuli. Mausta ja sekoita joukkoon kevytkermaviili ja hienonnettu yrtti esim. persilja. Tarkista maku. Lusikoi tarjoiluastiaan.
Nauti kasvissuikaleiden ja esim. kuivan ruisleivän (Palttoonnappien tai vastaavien) kera. Dippi sopii sekoitettavaksi kastikkeena myös vihreän salaatin joukkoon. Voit halutessasi soseuttaa dipin tasaiseksi sauvasekoittajalla.
Kaupasta voi olla vaikea saada kypsää avokadoa. Osta avokado ajoissa ja kypsennä se kotona huoneenlämmössä. Kypsyminen nopeutuu, kun sujautat avokadon muovipussiin yhdessä omenan tai päärynän kanssa. Avokado on kypsä, kun se tuntuu pehmeältä kevyesti kädellä painaen. Säilytä kypsät avokadot jääkaapissa.