Voitele suorakaiteen mallinen vuoka.
Kuumenna voi kattilassa. Kuullota silputtua purjoa muutama minuutti.
Lisää tomaattimurskat kattilaan liemikuutioiden kanssa. Kuumenna.
Valuta tonnikalapurkeista vesi ja hienonna kalat kastikkeeseen.
Lisää tillisilppu ja mausta sitruunapippurilla.
Keitä kastiketta hiljalleen 15–30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai sitruunapippuria.
Valmista tällä välin valkokastike sulattamalla ensin margariini toisessa kattilassa.
Lisää jauhot ja sekoita hyvin.
Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen.
Kun maito on hyvin kuumaa, lisää juustoraaste pienissä erissä ja sekoita kastike tasaiseksi. Mausta.
Levitä ensin vuoan pohjalle kerros tonnikalakastiketta. Levitä lasagnelevyt päälle.
Levitä levyjen päälle tonnikalakastiketta ja sen päälle valkokastiketta.
Täytä kaikki kerrokset samalla tavalla.
Levitä päällimmäiseksi kerrokseksi valkokastiketta ja sen päälle juustoraaste.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 30–40 minuuttia. Voit nostaa vuoan uunin keskitasolle viimeisiksi 10 minuutiksi, jotta tulee varmasti kauniin ruskeaksi.
Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.