Käytä tuoreita tomaatteja esim. silloin kun ne ovat edullisia tai kun ovat pehmenneet liikaa kotona. Leikkaa kesäsipulien sipuliosa paloiksi ja vihreät hyvät lehdet renkaiksi. Silppua valkosipulit. Kuutioi tomaatit kantaosa poistaen. Paista jauheliha öljyssä. Lisää sipulien vaaleat osat ja valkosipulit ja kuullota hetki ennen tomaattikuutioiden lisäämistä. Lisää tomaattitahna ja mausteet ja anna kiehua viitisen minuuttia ennen veden lisäämistä. Tomaattitahnan tilalla voit käyttää pureeta tai jättää sen pois. Anna poreilla kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää sipulin vihreät osat ja kiehauta. Älä keitä pidempään ettei kaunis vihreä väri tummu.
Nauti lisäkkeeksi esim. kukkakaalia ja perunaa tai tummaa pastaa. Ripottele valmiille annokselle vähän basilikaa ja raejuustoa.