Silppua sipuli, sekoita joukkoon rypsiöljy ja pehmitä hetki mikrossa tai pannulla.
Huuhdo 4 tasakokoista kesäkurpitsaa (tai 2 isompaa tai 6 pienempää) ja leikkaa ne pitkittäin kahtia. Leikkaa kesäkurpitsapuolikkaiden pohjasta ohut viipale pois, niin ne pysyvät pystyssä. Koverra sisus ja vähän hedelmälihaa lusikalla. Ota talteen ja hakkaa ne ja pohjaviipaleet pieniksi paloiksi. Purista kämmenten välissä neste pois kurpitsahakkeluksesta. Raasta porkkana hienoksi ja silppua varsiselleri pieneksi.
Sekoita jauheliha, paseerattu tomaatti tai tomaattimurska, sipulisilppu, pienitty kesäkurpitsa, varsiselleri ja porkkanaraaste ja mausteet hyvin keskenään. Jaa neljään osaan tai kurpitsojen koon mukaan. Painele täyte kurpitsojen koloon ja päälle.
Nosta uunivuokaan. Lorauta pohjalle vähän kuumaa vettä tai kasvislientä. Ripottele juustoraaste täytteen päälle.
Kypsennä 200 asteessa n. 40-50 minuuttia uunin alimmalla tasolla. Nosta loppuvaiheessa ylemmäksi niin pinta saa kauniin värin.
Lisukkeeksi sopii pelkkä tomaatti/tomaattisalaatti tai keitetyt perunat ja/tai kukkakaali.