Ladataan... Ladataan...

Unkarilainen hapankaalilaatikko

Valmistusaineet 6:lle
2.5 dl Riisi pitkäjyväinen, keitetty, suolaa
1 kpl Sipuli
2 tl Rypsiöljy
2 kynsi Valkosipuli
400 g Jauheliha naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
1 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
2 tl Paprikajauhe
1 tl Rakuuna
600 g Hapankaali
3 tl Rypsiöljy
1 tl Ruokasuola
3 rkl (silputtu) Ruohosipuli
200 g Turkkilainen jogurtti 10 %
Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteiseksi.

Voitele kevyesti öljyllä matalahko uunivuoka.

Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori paloittele sipuli. Kuullota öljyssä pannulla noin minuutin ajan. Kuori ja hienonna valkosipuli joukkoon, jatka kuullotusta hetki.

Lisää jauhelija ja ruskista kypsäksi. Mausta jauhelihaseos kevyesti suolalla, mustapippurilla, paprikajauheella ja rakuunalla.

Mittaa noin kolmannes hapankaalista uunivuoan pohjalle, valele päälle hieman öljyä ja lisää ripaus suolaa. Hienonna myös ruohosipulia päälle.

Laita seuraavaksi kerrokseksi puolet riisistä, sitten puolet jauhelihaseoksesta. Lisää jälleen kolmannes hapankaalista kerrokseksi ja päälle öljytilkka sekä vähän suolaa ja ruohosipulisilppua.

Levitä kaalikerroksen päälle loput riisistä ja loput jauhelihasta. Päällimmäiseksi tulee loppu hapankaali, hieman öljyä ja ripaus suolaa sekä ruohosipulia.

Lusikoi päälle jogurtti.

Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Yksi annos sisältää 246 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":111,"alcohol":0,"protein":67,"carbohydrates":68},"weight":{"fat":12.17,"alcohol":0,"protein":16.49,"carbohydrates":16.79,"saturated_fat":3.58,"sugar":6.54,"fibre":2.82,"salt":3.46},"percent_raw":{"fat":0.45145946681176874,"alcohol":0,"protein":0.27180195615419395,"carbohydrates":0.27673857703403737},"percent":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":27,"carbohydrates":28},"total":{"kcal":246,"weight":61.849999999999994,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":251.42},"item_type":"recipe","recipe_id":1024883,"servings":6}}

 
Sulje