Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi perattu ja suomustettu siika talouspaperilla pinnalta ja vatsaontelosta. Nosta kala pitkulaiseen uuninkestävään vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ota hakatusta tillistä noin ½ dl erikseen. Lisää loput kalan sisään ja pinnalle. Kaada kuiva valkoviini vuokaan. Pirskota kalan päälle vähän kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä.
Nosta vuoka uunin keskiosaan ritilän päälle. Vähennä lämpö 180 asteeseen Kypsennä noin 35-40 minuuttia viinillä muutaman kerran valellen. Kokeile kypsyys vetäisemällä selkäevästä. Kun se irtoaa helposti ja kalan liha on valkoista, kala on kypsää.
Ripottele erikseen otettu tuore tillisilppu kalan pinnalle.
Nauti kalan kanssa keitettyä perunaa ja ja kasviksia, esim. valkosipulipinaattia ja porkkana-palsternakkalisuketta. Kastikkeeksi maistuu vuoassa oleva liemi.