Lisäksi tarvitset päälle punaista, vihreää ja keltaista paprikaa sekä mustia kivellisiä tai
kivettömiä oliiveja.
Turvota soijarouhetta tai -suikaleita lämpimässä kasvisliemessä 0,5 tuntia. Puristele soija kuivaksi ja sekoita keskenään marinadin ainekset. Anna soijan marinoitua liemessä noin 4–5
tuntia.
Valmista taikina sekoittamalla haaleaan veteen hiiva ja loput taikinan aineista. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa 0,5 tunnin ajan. Muotoile noussut pizzataikina leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.
Valuta ylimääräinen marinadi pois ja kaada soijarouheen tai -suikaleiden sekaan tomaattisose. Mausta seos ja lisää tarvittaessa suolaa. Kuullota kuorittu ja paloiteltu punasipuli sekä paprikapalat kevyesti pannulla öljyssä.
Kokoa pitsa. Levitä pohjan päälle ensin tomaatti-soijaseos, sitten paprika- sekä sipulipalat ja lopuksi oliivit. Paista uunissa 225 asteessa noin 20–25 minuuttia. Halutessasi voit kuorruttaa pitsan soijajuustoraasteella. Raasta juusto ensin hienoksi ja lämmitä raaste sitten kattilassa pienessä määrässä vettä ja öljyä. Levitä seos pitsan päälle.