Kuori valkoiset parsat huolella nupusta kiinni pitäen joka puolelta vartta. Jos käytät vihreitä parsoja, kuori tarvittaessa vähän kantaosasta. Poikkase kovat kannat pis sormin napsauttamalla tai veitsellä leikaten.
Kuumenna suolalla ja sokeripalalla maustettu vesi kiehuvaksi korkeassa parsakattilassa tai matalassa paistokasarissa. Lisää parsat ja laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua. Keitä kannen alla 8-14 minuuttia parsan tuoreudesta ja paksuudesta riippuen. Kokeile kypsyyttä välillä tikulla. Nosta parsat varovasti pyyheliinan päälle valumaan ja sen jälkeen nopeasti lämmitetyille lautasille, joille olet asetellut kinkkuviipaleet valmiiksi. Pirskota pinnalle oliiviöljy ja mausta parmesaanilastuilla tai raasteella ja mustapippurilla.
Parsan kanssa maistuu hyvä leipä.
Alkupalaksi riittää puolikaskin annos.
Syötävä osuus yhdestä puntista (½ kilosta) vihreää parsaa on 400-450 g, valkoisesta parsasta 350-450 g riippuen parsan pituudesta ja tuoreudesta. Parsa yksinään on hyvin kevyttä syötävää.